Kesän aikana televisiosta on tullut useita erinomaisia Kiinaa käsitteleviä ohjelmia. Kiehtova Kiina kiinnostaa, varsinkin nyt kun olympialaiset ovat ihan nurkan takana.

Eilen tuli oikein hyvä "Ulkosuomalaisen tarina Kiinassa". Muistan tavanneeni miehen joitakin kertoja Pekingin vuosina 90-luvun lopussa. Ja Suzhoukin pääsi mukaan! Tuttuja maisemia kanavilta, Humblesta, Kotipizzasta... ja moottoritieltä.

Jokaisessa sanomalehdessä on vähintään pari artikkelia ja uutista Kiinan valmistautumisesta olympialaisiin. Tuntuu välillä, että saan huomattavasti enemmän tietoa Kiinasta nyt täällä Suomessa kuin sain Kiinassa asuessani.

Kiinalaisia on nyt opastettu käyttäytymisen sarallakin. Ulkomaalaisille ei saa esittää uteliaita kysymyksiä työpaikoista, palkoista ynnä muista heitä todella kiinnostavista asioista. Kuinkahan monta kertaa mieheltänikin kysyttiin taksissa palkan määrää ja minulta mieheni palkkaa, talon vuokraa ja sitä vaikeinta eli kumpi on parempi maa Suomi vai Kiina? Ovatkohan kiinalaiset käyttäytymispoliisit ohjeistaneet olemaan kysymättä myös lasten lukumäärää? Se oli nimittäin ykköskysymys, jopa ennen palkkaa!

**

Muuttokonttia odotellaan yhä. Jokohan tällä viikolla? Paikat alkavat olla valmiina tavaravyörylle. Missä kontti viipyy????????????

***

Intiaan lähtö on taas askeleen lähempänä. Mutta joka tapauksessa se ei tule tapahtumaan vielä elokuussa, ainakaan minun ja lasten osalta. Saamme siis nauttia Suomen suloisesta suvesta vielä kuukauden päivät. Miehen Suomi-päivät vaan alkavat elokuun lopussa olla niin vähissä, että tämä tarkoittaa väistämättömästi sitä, että emme tule jouluksi Suomeen..

Mietin tuossa jopa lasten laittamista kouluun elokuussa muutamaksi viikoksi, mutta ei siinä taida olla mitän järkeä. Lomaillaan nyt kun saadaan! Mennään välillä vaikka Kainuun korpeen ja harrastetaan perisuomalaista marjastamista... pitkästä aikaa.

Ja Bangalorekin on sitten saanut osansa Intian pommeista. Hieman mietityttää mihin itsemme laitamme ja onko se tämän kaiken arvoista? Mutta samat ajatukset olivat mielessä usein Kiinassakin toisenlaisten "pommien" muodossa.