Tämän ihanan valokuvataulun sain läksijäislahjaksi ystäviltäni. Tänään se pakataan matkalle kohti Suomea.

1614739.jpg

Kuva on Suzhousta läheltä Gloria Plaza hotellia pienen kujan varrelta. Tuolla kujalla, pienen kanavan varrella kävelin ensimmäisen kerran vuonna 1999. Silloin sanoin etten IKINÄ muuttaisi Suzhou´hun.

Tänään meillä on pakkauspäivä.

Takana on useampi hermoja raastava viikko. Nyt kaiken pitäisi olla suurinpiirtein hankittuna ja pois heitettynä. Mitä tähän mennessä emme ole hankkineet, sitä emme tarvitse.

Tavaraa on PALJON. Kaappien uumenista  sitä paljastui varmasti sen 40 kuution edestä. Neljän vuoden aikana on tullut hankittua kaikenlaista tarpeellista ja ei niin tarpeellista. Ja jos näyttää, että se iso kontti jääkin puoli tyhjäksi niin eikun tänään vielä Franksille ostoksille...

Ei niin tarpeelliset tavarat jäävät tänne ayeille ja kierrätykseen. Kiinalaista jätteenkäsittelyn kiertokulkua saamme seurata päivittäin. Minä vien tavaraa roskikseen ja naapurin mummo kaivaa ne sitä mukaa pois, pesuun, ehkä käyttöön tai myytäväksi. Uusimmat uutuudet heidän pensaansa päällä ovat olleet Keskimmäisen loppuun kulutetut futiskengät ja Miehen Hard Rock Kowloon-paita vuodelta miekka ja kirves. Pari kertaa olen ojentanut mummelille pussin suoraan jos siinä on ollut Prinsessan vanhoja vaatteita ja leluja. Silmät kiiluen ja xiexietä hokien vanhalle leluimurille ja tahraisille vaatteille löytyi innokas uusi omistaja.

Muuttostressi kaikkine vähemmän mukavine kiemuroineen meinaa vaikuttaa yöuniinkin. Ja siihen, että herään aamulla klo 05 ja siirryn tietokoneen ääreen. Ei ollenkaan normaalia minua.

Pian tänne pölähtää se ainakin 5 pakkaajaa.

Olemme keräneet tavarat kolmen paikkaan; yhteen makuuhuoneeseen, olohuoneeseen ja keittiöön. Näin EHKÄ pysymme kärryillä pakkaajien touhuista. Meitä kun ei ole kuin kaksi valvomassa tilannetta. Todennäköisesti he ovat niin nopeita ettei meillä ole mitään mahiksia pitää tilannetta hallinnassa. Olisi kuitenkin kiva varmistaa se, että he eivät pistä puolityhjiä laatikoita eteenpäin.

Olen varmasti aivan reporankana tänä iltana.