Kylläpä uni maittoi viime yönä! Vaikka itse ei juuri mitään tullut tehtyäkään fyysisesti niin rankka päivä oli takana.

Eilen muuttomiehet saapuivat klo 10, kuusi rivakkaa ammattilaista, jotka todella näyttivät tietävän mitä ja miten pakkaavat. Kerrankin oli ilo katsoa kiinalaisia jotka eivät vötkyilleet, seisoskelleet, huokailleet, nukkuneet tupakka huulessa vaan todella tekivät töitä! Harvoin tätä näkyä on ollut.

4 tuntia ja tunnin ruokatauko ja alakerta (kuvassa osa alakertaan kerätyistä tavaroista)

1617346.jpg

ja autotalli, pihakalusteet ja -koristeet oli pakattu.

1617347.jpg

Keittiössä yksi mies vietti aikaa lähes kolme tuntia. Ihmettelen suuresti jos jotain menee rikki sillä yksi juomalasikin oli kuplamuovin ja pakkauspaperien jälkeen kattilan kokoinen.. Onneksi sain keittiöstä suoraan kolme korvamerkittyä Intia-laatikkoa. Niitä ei avata Suomessa ollenkaan .

1617357.jpg

Pianolle kyytiä:

 1617350.jpg

Sää onneksi suosi ja pakkailua voitiin tehdä ulkonakin:

1617349.jpg

Ja sinnehän ne menivät kajakit aivan kuin mies sanoikin " Nehän eivät paljon tilaa vie.. Ne menee ihan vaan heittämällä sinne päälle", kun keskusteltiin MISTÄ nämä kuutiot ovat kertyneet... ;-).

1617348.jpg

Ensimmäisen pakkauspäivän LOPPUTULOS n. 35 kuutiota tavaraa:

1617351.jpg

Täksi päiväksi jäi vain yläkerta ja sielläkin tavarat on kerätty yhteen huoneeseen ja suurin osa on kirjoja ja leluja:

1617355.jpg

Meidän tavarat pakkaa ja lähettää DHL. Palvelu on ollut erinomaista. Ja tyhjiä kaappeja ynnä muita ei ole, emme siis kuljeta ilmaa Suomeen. He pakkasivat kaiken mahdollisen kaappeihin, lipastojen laatikoihin, sohvan päälle jne.

Mutta sula mahdottomuus oli pysyä kärryillä mitä missäkin laatikossa on.

Yksi vaikeimmista hommista koko jutussa oli tavaroiden arvon arvioiminen euroina, Suomesta hankittaessa. Suosittelenkin jokaiselle listaamisen aloittamista jo siinä vaiheessa kun jotain ostaa! Kuitenkaan alakanttiin ei uskalla arvioida sillä silloin on liemessä jos jotain todella sattuu. Ja kiina-huonekalut ovat aika arvokkaita Suomessa. Ja kajakit. Ja polkupyörät.

Ja nyt ei voi kuin toivoa, että muuttokontti saavuttaa Oulun ennen meidän lähtöä Intiaan. DHL kylläkin lupaa kontin 6-8 viikossa kotiovelle.