Joka kerta ennen loman loppumista Suomessa suuntaan apteekkiin täydentämään varastoja. Buranaa, Pamol äffää, imodiumia, hydrokortisonia...

Tänään ohjelmassani oli lääkekaapin inventaario ja mitä sieltä löytyikään... Paljon on kannettu kaikenlaista kaikenvaran lääkettä vanhenemaan kaappiin.

Ei ole tarvittu (onneksi)

-kyypakkausta (käärme on nähty 2 kertaa ja mitään hyönteisen pistojakaan ei ole tullut)

-lääkehiiltä

-täishampoota (pari kertaa on jyllännyt koulussa täiepidemia. Täishampoota saa vain lääkäriltä ja monesti epidemian aikana ne ovat olleet loppu. Kiinalainen keino täiden karkoitukseen : valellaan päänahka ja hiukset voimakkaalla Maotailla, kääritään yön ajaksi pää elmukelmuun, ja kas, täit katoavat...)

-ripulijuomajauhetta (ei yhtään kunnon oksennus-ripulitautia 4 vuoteen!!!)

Kassillisen vanhentuneita lääkkeitä kannoin siis roskikseen (hieman huonosta omasta tunnosta kärsien sillä lääkkeitähän ei saisi päästää luontoon, mutta maassa maan tavalla. Eivätköhän nuokin löydy huomenna tuosta viereiseltä kaatopaikkapellolta).

Buranaa on kuitenkin mennyt päänsärkyyn tasaisin väliajoin sekä Pamol äffää ja muutama pakkaus Imodiumia yllättävien ruokamyrkytysten hoitoon.

Kaiken kaikkiaan olemme olleet yllättävän terveitä näinä neljänä vuotena. Olemme säästyneet Suomessa moneen kertaan vuodessa jyllääviltä oksennustaudeilta ja pahemmilta flunssilta. Olisikohan kukin lapsista oksentanut kerran 4 vuoden aikana...

Lääkekuureja on haettu lääkäreiltä ja apteekeista pääasiassa korvatulehduksiin ja niihinkään ei enää pariin vuoteen. Ja lääkäreitä tavattu enemmänkin ompelupuolella ja hammaslääkärissä.

Lääkekuurien kanssa on joskus ollut aika mielenkiintoisia juttuja. Kerran Prinsessa sai korvatulehdukseensa pari kertaa ennenkin täällä määrättyä lääkettä ja se ei tehonnut. Menimme Shanghaihin ja siellä lääkäri totesi, ettei tuota lääkettä ole länsimaissa käytetty enää kymmeneen vuoteen sivuvaikutusten takia... Ja eräs suomalainenkin lääkäri täällä on kyllä hyvin epäileväinen täkäläisten lääkkeiden aitouteen ja tehoon.

Vaikka flunssilta olemmekin säästyneet niin toki taustalla on väijyneet hieman vaarallisemmat taudit kuten lintuinfluenssa, rabies, aivokalvontulehdukset ja nyt tämä suu- ja sorkkataudin vaarallinen muoto.

Katsotaan miten pyllylleen hypähtää meidän sairastamistilastot sitten ensi vuonna...

-

Mutta mitä ihmiset ovat sitten Kiinasta Suomeen ostelleet lääkitsemispuolella:

-maailman parhaat syylälaastarit

-laihdutusteet ja tabletit

-tiikeribalsami -lääke vaivaan kuin vaivaan

-isot lääkelaastarit lihaskipuihin

...ja kenties joku on ollut mainoksen uhri ja erehtynyt ostamaan halvalla viagraa, sitähän Singankin apteekki mainostaa lentävällä mainoslauseellaan "Best gift for your friends"...