Hetki sitten Kiina hiljeni kunnioittamaan Sichuanin maanjäristyksen uhreja kolmeksi minuutiksi.

Avasin CNN:n nähdäkseni lähetyksen ja siinä näytettiin kuvia ympäri maata. Ihmiset seisoivat hiljaisina mutta autojen ja laivojen torvet huusivat. Avasin takaoven kuunnellakseni miten Suzhoussa, mutta ainakaan meille ei kantautunut mitään ääniä.

Ayikin tuli television ääreen. Kyyneleet silmissä hän katsoi televisiota. Hän on kotoisin Sichuanista, ei kuitenkaan järistysalueelta, Sichuankin on suuri provinssi. Ayi tulee Chongqingista. Olisikohan se Chengdusta itään? Hänen sukulaisensa olivat säästyneet maanjäristykseltä. Kuvaavaa muuten on myös se mitä ayi kertoi. Hänen Suzhoun asuntoon oli tullut vahinkoja maanjäristyksen takia. Yksi nurkka ja seinä olivat ratkeilleet. En tiedä missä hän asuu, mutta voin kuvitella että ei mitenkään hyvin rakennetussa talossa :(.

Kyllä tämä katastrofi on vaikuttanut lapsiinkin. Prinsessa puhui eilen mummon kanssa puhelimessa ja melkein ensimmäisenä kertoi hänelle maanjäristyksestä.

Olympiatulen oli määrä saapua Suzhohun torstaina. Nyt kiertue on keskeytetty kolmeksi päiväksi ja aikataulu laitettu uusiksi. Katsotaan saapuuko tuli näille kulmille sunnuntaina vai maanantaina.

Kiinan viranomaiset ovat nyt vahvistaneet järistyksen voimakkuudeksi tasan 8 Richterin asteikolla. Sattumaa vai ei, uskoako vai ei? Kahdeksanhan on se kaikkein paras ja merkityksellisin onnennumero.