Toinenkin postaus samalle päivälle.

Tulin juuri kotiin kaupungilta. Meillä oli "vanha ayi" lapsenvahtina. Lapset olivat aivan innoissaan =). Uuteen ayiin he eivät kovasti kontaktia ota ja ei uudella ayilla ole aikaakaan lasten kanssa leikkimiseen. Tänään on sitten järjestelty barbiekaappia ja touhuttu entiseen malliin. Hän lupautui tulemaan myös formulasunnuntaina keskimmäisen kaveriksi, sillä hän ei halua lähteä formuloihin. Hitsi, unohdin kysyä minne hän on säilönyt uimalakit...

Kävimme miehen kanssa baarikadulla SuCa Cafe´ssa lounaalla. Sieltä saa erittäin hyviä spagetteja ja tässä suosikkini eli 'garlic spicy spaghetti'. Tulisuutta oli tänään niin paljon, että en kyennyt syömään kokonaan... Ja minä syön erittäin tulista ruokaa!

921791.jpg

SuCa Cafe´sta suuntasimme Rock Station-musiikkikauppaan. Musaa ja elokuvia jäi käteen pussillinen. Seassa jopa a i t o Gary Mooren levy.

Suzhoussa, kuten ympäri maailmaa vietetään tänään AUTOTONTA PÄIVÄÄ. Etukäteistiedon mukaan useilla kaduilla oli sallittua ajaminen vain takseille, busseille ja polkupyörille. Just joo. Kyllä tosiaan. Feng Huan Jie´llä ja LinDun Lu´lla oli enemmän yksityisautoilijoita kuin yleisiä kulkuneuvoja ja poliisit vielä liikennettä ohjaamassa = karmea ruuhka. Kesti harvinaisen kauan baarikadulta seuraavaan kohteeseen.

Kiinan hallitus odottaa autottoman päivän säästävän 33 miljoonaa litraa polttoainetta ja vähentävän 3000 tonnia vahingollisten kaasujen päästöjä Kiinassa. Suzhoussa oli heinäkuun lopissa 1.62 miljoonaa rekisteröityä autoa. Ja lisää tulee koko ajan! Toivottavasti jossain päin Kiinaa autoton päivä on otettu tosissaan...

Sitten pääsin Frank´s Placen huonekalu- ja kiinakrääsäkauppaan. Löysin vihdoinkin meille sohvapöydän. Olen etsinyt sitä pitkään ja tässä se on:

921815.jpg

Valitettavasti tuo pöytä oli myyty.

Frank´s Place on kuitenkin paikka, jossa osataan tehdä kaikkea. Tilasinkin tuon pöydän hieman modifioituna ja eri värisenä. Pyysin siihen ovet molemmille pitkille sivuille ja väriksi samaa mitä meillä on suurin osa huonekaluista.

Hinnat ovat Franksillakin nousussa. Onhan heillä melkoinen monopoliasema Suzhoussa. Kyselin tarjousta yöpöydistä. Olen teettänyt kaksi pari vuotta sitten 700rmb/kpl. Nyt hinta oli noussut 850rmb/kpl. Muuten ei juuri tarvitse enää huonekaluja teettää sillä Pekingistä ostettuja on Suomessa liikaakin. Sohvat kun löydän niin sitten olen tyytyväinen (Suomen sohvat myin lähtiessämme). Pitäisi lähteä LiKou´hun joka on huonekalukaupunki puolen tunnin matkan päässä. Siellä suurin osa huonekaluista on ihan järkyttävää Kiina p..kaa, mutta seassa myös hyviäkin liikkeitä kuten Ablejoy ym. ulkomaiden markkinoille suuntaavia huonekalukauppoja. Se on niin rankka reissu, että Bad China Day´na ei kannata edes harkita...